top of page

De Zaanse Studenten Vereniging

Nieuwsgierig naar studentenverenigingen in de Zaanstreek? Ontdek de Zaanse Studenten Vereniging en leer meer over onze geschiedenis en wie we zijn.

IMG-20231029-WA0056.jpg

Over Ons

De Zaanse Studenten Vereniging, beter bekend als de ZSV, is trots om de enige studentenvereniging in de Zaanstreek te zijn. Onze locatie, gelegen in het hart van Zaandam, fungeert als een bruisend centrum waar jongeren en studenten uit de hele regio samenkomen.

De Soos - Tweede Huiskamer

In ons knusse hoekje van Zaandam vindt u onze bar, liefkozend bekend als 'de soos'. Voor onze leden is dit niet zomaar een bar, maar eerder een tweede huiskamer waar vriendschappen worden gesmeed en herinneringen worden gemaakt. Elke vrijdagavond vullen gelach en gezelligheid de lucht, terwijl onze leden genieten van ontspannen borrelavonden.

Betaalbare drankjes

Wij begrijpen dat iedereen van betaalbare drankjes houdt, daarom bieden wij een uitgebreide selectie van hoogwaardige drankjes aan voor een 'studentenprijsje'. Bij ZSV geniet je van kwaliteitsdrankjes zonder dat het een aanslag is op je budget. Als je lid bent, wordt het zelfs nog voordeliger!

Gevarieerde Themafeesten en Leuke Activiteiten

Naast onze wekelijkse borrels op de vrijdag, organiseren wij spannende themafeesten en leuke activiteiten die zorgen voor een levendige en dynamische sfeer. Of je nu houdt van dansen tot in de vroege uurtjes of liever deelneemt aan boeiende activiteiten, bij ZSV vind je altijd iets dat bij jouw stijl past.

Iedereen is Welkom!

Niet lid? Geen probleem! Wij nodigen iedereen uit om langs te komen en te genieten van een avond vol authentieke Zaanse gezelligheid. Ontmoet nieuwe mensen, proef de unieke sfeer van de ZSV en ontdek waarom onze bar bekend staat als een van de meest geliefde ontmoetingsplekken in Zaandam.

Geschiedenis

De Zaanse Studenten Vereniging, opgericht op 22 maart 1949 met als doel 'het samenbrengen' van studenten uit Zaandam en omgeving, viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Het feit dat er geen universiteit of hogeschool in de Zaanstreek te vinden is, kon niet beletten dat de ZSV zich een permanente plaats verwierf binnen de gemeente.

Sinds 1967 bezit de ZSV een eigen pand op de Parkstraat dat dienst doet als sociëteit en studentenhuisvesting. Begin 2000 is het pand volledig verbouwd en zijn er studentenwoningen boven geplaatst. Tevens bevinden er zich naast de sociëteit op Parkstraat 12, negen studentenkamers in studentenhuis P10, gelegen aan Parkstraat 10. 

Interesse in een kamer bij de ZSV? Houd regelmatig de huurpagina in de gaten, hier wordt een oproep geplaatst zodra er een kamer vrijkomt.

WhatsApp Image 2024-02-25 at 23.20_edited.jpg
bottom of page